Obnova Základnej školy Juh za 1,26 milióna eur sa dnes oficiálne skončila

02.06.2010 Celý región

Vranov nad Topľou 2. júna (TASR) - Stavebné práce, ktoré sa v priebehu jedného roka realizovali v areáli Základnej školy Juh vo Vranove nad Topľou v súvislosti s jej rekonštrukciou, sa dnes oficiálne skončili.
Školské zariadenie prešlo revitalizáciou s pomocou prostriedkov Európskej únie a mestskej pokladnice v hodnote viac ako 1,26 milióna eur.
Okrem novej strechy, okien a opláštenia budovy disponuje vzdelávacia inštitúcia modernou počítačovou učebňou. Miestna samospráva zároveň popri spoluúčasti na europrojekte zafinancovala sumou takmer 30.000 eur aj výstavbu oddychového záhradného átria a nového oplotenia. Modernizáciou prešiel aj chodník v areáli školy.
Rekonštrukcia exteriéru školy sa začala ešte v máji minulého roka. Stavebný ruch pokračoval cez letné prázdniny, jesenné mesiace a súbežne s vyučovacím procesom sa realizoval až do týchto dní. Okrem obnovy exteriéru sa zriadila aj nová učebňa informatiky, do ktorej sa umiestnila nová interaktívna tabuľa s dataprojektorom. Podľa slov riaditeľky Zlatice Halajovej sa bude v prácach pokračovať aj naďalej. \"Potrebujeme ešte popracovať na priestoroch interiéru. Zatiaľ sme vymenili lavice na sedenie a vymaľovali väčšinu tried, čaká nás však niekoľko ďalších, \" informovala. Ako dodala, do areálu školy by mali za krátky čas pribudnúť aj nové ihriská pre volejbal a tenis. Revitalizáciou by mali prejsť aj ďalšie plochy školského dvora, pripravuje sa aj dokončenie objektu haly pre tréningy džuda.
Ďalšie projektové zámery na úpravu areálu školy by sa mali realizovať z vlastných prostriedkov vzdelávacej inštitúcie. \"Nie je vylúčené, že o pomoc požiadame v budúcnosti opätovne aj nášho zriaďovateľa, ktorým je mesto Vranov nad Topľou. Zároveň budeme sledovať zverejnené výzvy kvôli možnostiam financovania našich projektov fondmi Európskej únie, \" konštatovala Halajová. Kompletné dokončenie stavebných prác odhadla riaditeľka školy na obdobie nasledujúcich dvoch rokov.
 

Vyberte región